PDX-opdrachtgever RTL, winnaar van het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering, heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. De handtekening is gezet door Jeroen Marré, manager facility management, in aanwezigheid van de voorzitter van de Codekamer contractcatering, Gerrit Vink. RTL formaliseert hiermee zijn standpunt dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door goed marktgedrag van partijen in de keten: opdrachtgever en -nemer, werknemer en tussenpersonen.

Sociaal werkgeverschap
De Code maakt duidelijk wat dit gewenste marktgedrag inhoudt en biedt partijen een concrete leidraad hoe te handelen. De Code heeft tot doel de kwaliteit van de diensten, de werkomstandigheden en sociaal werkgeverschap te waarborgen en zo de neerwaartse prijsspiraal te doorbreken.  

Opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemersorganisaties en tussenpersonen die de Code tekenen, houden zich aan de spelregels van de Code. ‘Hierdoor ontstaat een win-win situatie’, zo meldt De Code.

Oog voor kwaliteit
PDX-opdrachtgever RTL won recent nog het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering. Dit op basis van criteria die vooral te maken hebben met de wijze waarop de cateraar in staat wordt gesteld om met oog voor kwaliteit, medewerker en ondernemerschap zijn opdracht uit te voeren.

Bij de Code zijn tot nu toe vier sectoren aangesloten. Het initiatief komt voort uit de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Bron: allesovercatering.nl