Afgelopen donderdag, 16 mei 2019, vond de eerste Algemene Ledenvergadering van de VOCC van 2019 plaats. Op initiatief van VOCC-lid Rootz Kitchen (Ron Hoekstra) was de VOCC uitgenodigd haar ALV te komen houden bij VHC Jongens te Oostzaan.

Na ontvangst met koffie, thee en versgebakken croissantjes werd de ALV gestart met een introductie en welkomstwoord door Maurice Baltus, sales manager bij VHC Jongens.

Besproken punten tijdens Algemene Ledenvergadering

Vervolgens werd er – onder het genot van een heerlijke taart – stilgestaan bij het 5-jarig bestaan van de VOCC en alles wat de vereniging en haar leden in die tijd bereikt hebben. Zo zijn er – mede door het zeer succesvolle samenwerkingsverband van de 6 VOCC-leden in een SPV (zie onze post van 19 april jl.) ten behoeve van de aanbesteding calamiteitencatering Politie – diverse andere samenwerkingsverbanden ontstaan. Mede in het kader van samenwerking, zal verder onderzocht gaan worden of de VOCC en haar leden een stand op de Beurs Facilitair 2020 zullen gaan bemannen. Onder het genot van het stuk taart werd het officiële gedeelte van de ALV doorlopen. Stilgestaan werd bij de financiële huishouding van de vereniging, een benodigde statutenwijziging, de jaarrekening en werd er door de voorzitter van de VOCC-keurmerkcommissie, Louis Timmermans, een aantal recent behaalde VOCC-keurmerken uitgereikt. Voorzitter Ruud Baljé hield een betoog over het verder uitbouwen van het VOCC-keurmerk, eventueel in combinatie met een hygiëneprotocol, gezien de aankomende wijzigingen in wetgeving rondom de hygiënecode. Mirjam Odekerken van het bestuursburo deed verslag van een nieuw in te richten ledenplatform, dat binnenkort online zal gaan. Roy Odekerken liet de leden een tool zien voor het opmaken van standaard-documenten die zijn bedrijf facily LAW beschikbaar stelt aan VOCC-leden die een “service-pakket” afnemen bij facily LAW. VOCC-leden die geen service-pakket bij hem afnemen, kunnen hier tegen een gereduceerd tarief gebruik van maken.

Deelname aan onderhandelingen cao contract catering

Na een heerlijke lunch, verzorgd door VHC Jongens, nam secretaris Roy Odekerken het woord om de VOCC-leden mee te nemen in de cao-problematiek die momenteel speelt rondom de cao contract catering. De leden gaven aan zeer verheugd te zijn dat de VOCC inmiddels een plek aan de onderhandelingstafel heeft weten te bemachtigen, om de belangen van het mkb in de contract catering te kunnen vertegenwoordigen!

Workshop

De dag werd afgesloten met een workshop sushi maken in de keukens van VHC Jongens, waar de VOCC-leden hun creativiteit de vrije loop konden laten gaan en waar de mooiste zelfgemaakte sushi’s, onder het genot van een drankje, genuttigd konden worden.

Al met al weer een succesvolle dag met een hoge opkomst.

Notulen worden binnenkort uitgewerkt en gepubliceerd op het VOCC-ledenplatform.

VOCC op social media

    LinkedIn Company Updates

  • 1 Months, 4 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Afgelopen donderdag, 16 mei 2019, vond de eerste Algemene Ledenvergadering van de VOCC van 2019 plaats. Op initiatief van VOCC-lid ROOTZ KITCHEN (Ron Hoekstra) was de VOCC uitgenodigd haar ALV te komen houden bij VHC Jongens BV te Oostzaan. Na ontvangst met koffie, thee en versgebakken croissantjes werd de ALV gestart met een introductie en welkomstwoord door Maurice Baltus, sales manager bij VHC Jongens. Na het aansnijden van de taart voor het 5-jarig bestaan van de VOCC werden diverse agendapunten doorlopen (zie via onderstaande link welke dat waren), VOCC-keurmerken uitgedeeld en werd aan de leden het heuglijke feit medegedeeld dat de VOCC inmiddels een plek aan de onderhandelingstafel cao contract catering heeft weten te bemachtigen, om de belangen van het mkb in de contract catering te kunnen vertegenwoordigen! De leden waren hierover zeer verheugd. De dag werd afgesloten met een workshop sushi maken in de keukens van VHC Jongens. Al met al een zeer constructieve dag met een hoge opkomst! https://lnkd.in/g8gUEt2

  • 1 Months, 11 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    De VOCC-leden vandaag tijdens de ledendag bij VHC Jongens te Oostzaan: hun pragmatische aanpak ter voorbereiding op de cao-overleggen die komen gaan, in een inspirerende omgeving! Verslag ledendag volgt binnenkort...

  • 1 Months, 13 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Vanmiddag vond er een gesprek plaats tussen Ruud Baljé (voorzitter Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)), Maurice Rutgrink (voorzitter Branchevereniging Schoonmaken is een Vak - SIEV) en Martin Wörsdörfer (Tweede Kamerlid namens de VVD). Vanuit OBSD B.V., het bedrijf dat de bestuursbureau’s voor beide brancheverenigingen voert, schoof juridisch adviseur Roy Odekerken (tevens verbonden aan de besturen van beide brancheverenigingen) aan. Gesproken werd over de positie van mkb-bedrijven en mkb-brancheverenigingen in Nederland en de issues die daarbij spelen ten opzichte van de grootbedrijven, waaronder hun cao’s. Een aantal zaken zullen op korte termijn verder worden uitgewerkt, nu Martin Wörsdörfer open stond voor ideeën van en de kennis over mkb-brancheverenigingen. Binnenkort zal het gesprek tussen deze heren vervolgd worden. Houd websites en social media daarom goed in de gaten! #VOCC #SieV #OBSD #CAOcontractcatering #CAOschoonmaak #alleengajesnellermaarsamenkomjeverder

  • 1 Months, 14 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Peter van Ee, oprichter van VOCC-lid Leo op het werk!, tevens vice-voorzitter van de VOCC, heeft een column geschreven met als titel: "De "V" van VOCC": "We hoeven je niet te vertellen dat het elke dag een ware uitdaging is om je als middelgrote contractcateraar staande te houden in een dagelijks veranderende, zeer concurrerende markt. We moeten dagelijks opboksen tegen de 'grote jongens' die een steeds groter deel van de markt proberen weg te snoepen, veelal tegen prijzen waar wij als individuele cateraar echt niet meer op een verantwoorde wijze tegenop kunnen concurreren. Een onwenselijke situatie. Niet alleen voor ons als cateraars, maar zeker ook onwenselijk voor de mensen om wie het eigenlijk gaat: onze opdrachtgevers en onze gasten. En dát is nou eigenlijk het bestaansrecht van onze branchevereniging. De VOCC heeft de afgelopen periode duidelijk laten zien waar onze V voor staat: "Verenigde"." Lees hieronder verder... https://lnkd.in/gD8de9R

  • 2 Months, 2 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Vorig jaar april organiseerde de VOCC in samenwerking met preferred supplier Centraal Beheer een workshop over het gebruik van social media door cateraars en werden er door social selling expert Toni van Dam praktische handvatten gegeven om met social media aan de slag te gaan. Rijnie Trip, van VOCC-lid Van Lier Catering B.V., geeft aan hier heel veel aan gehad te hebben. "Bij Van Lier Catering waren wij al langere tijd bezig met een nieuw marketingplan en deze workshop sloot daar haarfijn op aan." Sinds de workshop is Rijnie zelf ook veel actiever geworden op social media. “De workshop heeft mij aan het denken gezet; ik had geen idee dat social media zo belangrijk kon zijn. We hadden onlangs een bericht geplaatst dat een paar dagen later al 7.000 views op Linkedin had!” Social media, en dan met name Linkedin vindt Rijnie van grote meerwaarde. "Tijdens de workshop in Apeldoorn werden veel tips & tricks gegeven om je profiel goed uit te laten komen en hoe (maar ook: wanneer) berichten het beste gedeeld kunnen worden. Mede naar aanleiding van deze workshop die de VOCC organiseerde voor haar leden heeft ons bedrijf een goed marketingplan kunnen maken en zijn wij online marketingcampagnes gestart”, aldus Rijnie. “De VOCC heeft daar zeker aan bijgedragen!”

  • 2 Months, 8 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Leden van de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) winnen opdracht voor calamiteitencatering Politie! Keuze valt op samenwerking, flexibiliteit en lokaal aanbod. Lees hieronder het gehele persbericht: https://lnkd.in/df37a2k

  • 2 Months, 15 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Onlangs lanceerde Paul Blokhuis, Staatssecretaris van VWS het Nationaal Preventieakkoord. M.b.t. het onderwerp gezonde voeding, geeft hij aan dat mensen verleid moeten worden een gezonde(re) keuze te maken, en dat dit niet in de sfeer van wetgeving ligt, anders dan bij roken en tabak. Op 8 maart jl. vond in het kader hiervan het event “NL Vitaal 2019, Samen voor een gezonder Nederland” plaats, om met diverse partijen over deze onderwerpen te discussiëren. Ook Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) was erbij. De VOCC merkt echter op dat de bij haar aangesloten leden (m.n. scholencateraars, allen mkb-bedrijven) aanlopen tegen de strenge eisen die het JOGG en het Voedingscentrum stellen. Lees hier hun ervaringen: https://lnkd.in/gEtFMDc De VOCC is benieuwd naar de reacties van andere leden/cateraars naar aanleiding van dit bericht over de problematiek omtrent implementatie van gezonde voeding op scholen (maar ook bij bedrijven). Hoe wordt e.e.a. door anderen ervaren? Zijn er gelijke zorgen over dit onderwerp? Kunnen we hier iets gezamenlijk aan doen? En zo ja, wat dan? Hoe verwerk je e.e.a. in (bestaande) overeenkomsten die je al hebt met scholen / universiteiten? Reageer hieronder of stuur een e-mail (bestuursburo@voccateraars.nl).

  • 2 Months, 29 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Ook het werk binnen de cateringwereld kan als zwaar beroep gekwalificeerd worden, maar wordt echter vaak nog onderschat. Gezien de discussie en de oproep van De Nederlandsche Bank van gisteren aan de Vakbonden, is dit onderwerp meer dan eens actueel! https://lnkd.in/gMzb8te

  • 3 Months, 12 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    De 2e editie van de Nationale Week zonder Vlees loopt alweer ten einde. Volgens de initiatiefneemster, Isabel Boerdam, zit vlees vastgeroest in ons eetpatroon, maar is makkelijk weg te laten. Echter, dit stuit op weerstand. "We krijgen veel reacties op sociale media en ook de vleesindustrie is niet blij. Maar we willen vlees niet volledig van het bord schrappen, we willen een betere balans." Natuurlijk heeft dit ook veel impact op het slagersvak. In Nieuwsuur werd een item gewijd aan hybride vlees; wellicht is dit een oplossing? Via social media lieten ook VOCC-leden zich uit over dit initiatief. Lees hieronder verder... https://lnkd.in/gA6uhc6

  • 3 Months, 19 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Tegenwoordig wordt er veel flexibeler omgegaan met eten en drinken. Steeds vaker wordt niet meer op de reguliere tijdstippen of (werk)plekken gegeten. Wat voor effect heeft dit op flexibele arbeid? Wat verstaan we hier nou onder en wat zijn de voors en tegens. Vooral met de opkomst van de platform economie, heeft Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) aan Henk Nurmohamed, werkzaam als payroller bij T&E Personeelsdiensten, gevraagd hier eens zijn persoonlijke kijk (zie link hieronder) op te geven vanuit zijn beroep als payrolldienstverlener... https://lnkd.in/giSwt8B

  • 3 Months, 26 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Dit jaar bestaat de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) alweer 5 jaar. Voorzitter Ruud Baljé vertelt: "Toen ik 5 jaar geleden betrokken raakte bij een initiatief van 3 ondernemers, om in samenwerking met elkaar het mkb anders en steviger te gaan profileren in de contract-cateringbranche, was ik direct enthousiast. Eindelijk de juiste aandacht voor medewerkers en opdrachtgevers! Nog steeds enthousiast kijk ik terug op wat we inmiddels, met momenteel 19 leden, hebben bereikt. We praten mee over wet- en regelgeving en kunnen zelfs her en der ons eigen stempel drukken. Leden werken veelvuldig samen, met daarbij het behoud van het eigen unieke ondernemerschap van elk lid voorop. De lijnen zijn kort en onze leden worden gefaciliteerd vanuit een energiek, deskundig en uniek Bestuursburo. Ik geloof er dan ook echt in, dat als je durft te delen, transparant bent, kwetsbaar en eerlijk, je ook kunt vermenigvuldigen. Ofwel: Alleen ga je (soms) sneller, maar samen kom je veel verder. Daarom zien wij ook het belang van een verdere groei van onze vereniging met nóg meer leden." Interesse in een VOCC-lidmaatschap? Bel of mail het Bestuursburo (e-mail: bestuursburo@voccateraars.nl, telefoon: 085 – 2 10 11 15). Wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen?

  • 4 Months, 5 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Misset Horeca interviewde een aantal restaurantchefs die de overstap inmiddels waagden naar de cateringwereld. Waar deze stap vroeger op gefronste wenkbrauwen stuitte, is het tegenwoordig niet meer dan normaal. Het gaat tegenwoordig niet meer over de “kantine, waar je een broodje kaas eet”, maar over het “bedrijfsrestaurant met voor ieder wat wils”. Het draait ook in de cateringwereld om gastronomie. De chefs die elke dag achter de schermen bezig zijn met het voorbereiden van deze maaltijden leggen, net als in toprestaurants, hun hart en ziel in hun gerechten. In het interview wordt wel aangegeven dat daar waar in de restaurantwereld verschillende onafhankelijke bronnen zijn die de kwaliteit van restaurants en chefs meten (zoals ISO-waardering of een Green Key), deze ontbreken bij cateraars. Dit is nou net waar onze branchevereniging het VOCC-keurmerk zo belangrijk acht. Hiermee probeert de VOCC een onderscheidend vermogen en meer transparantie neer te leggen ten opzichte van de minder presterende branchegenoten. Het VOCC-keurmerk wordt steeds vaker gezien als een algemeen aanvaard en erkend keurmerk in de markt, hetgeen ook door overheden en private opdrachtgevers meegenomen wordt in de beoordeling. Lees hier het interview in Misset Horeca: https://lnkd.in/gv-AcVQ

Top 25 Grootste Cateraars van Nederland 2018

De VOCC is er trots op maar liefst 7 van haar leden in de Top 25 van Grootste Cateraars van Nederland, die jaarlijks door Misset Catering wordt..

18 vind ik leuks, 2 reacties2 dagen geleden

VOCCateraars

Let op: morgen is het Bestuursburo niet bereikbaar. Maandag zijn we er weer!

1 vind ik leuks, 0 reacties3 weken geleden

Er is weer een aantal VOCC-keurmerkcertificaten uitgereikt! Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 mei jl. mocht de voorzitter van de VOCC-keurmerkcommissie,..

14 vind ik leuks, 1 reacties4 weken geleden

In verband met Hemelvaartsdag, volgende week donderdag, berichten wij jullie nu alvast dat het VOCC-Bestuursburo zowel op donderdag 30, alsook..

2 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Foto's uit het bericht van VOCCateraars

Afgelopen donderdag, 16 mei 2019, vond de eerste Algemene Ledenvergadering van de VOCC van 2019 plaats. Op initiatief van VOCC-lid Rootz Kitchen..

8 vind ik leuks, 1 reacties1 maand geleden