Keuze valt op samenwerking, flexibiliteit en lokaal aanbod

Een aantal contractcateraars, aangesloten bij de branchevereniging Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC), heeft een uitvraag van de Politie voor calamiteiten- en evenementencatering gewonnen. De contractcateraars, waaronder Beijk Catering Service, Cater Concept, Leo op het werk!, Van Lier Bedrijfscatering en Smaak Bedrijfscatering, met Meinders Catering als onderaannemer, krijgen deze percelen onder hun hoede voor een termijn van 4 tot 6 jaar. De samenwerking tussen dit gelegenheidsvennootschap, ook wel SPV genoemd, biedt de Politie bijzonder veel flexibiliteit en variatie, zoals de mogelijkheid om het aanbod af te kunnen stellen op de lokale wensen en de mogelijkheid om snel op te schalen indien nodig.

De kracht van de samenwerking tussen de VOCC-ondernemers is dat zij een uniek en flexibel aanbod kunnen bieden aan de klanten. Door de geografische spreiding van de ondernemers is het mogelijk om snel in iedere regio een maaltijd te verzorgen. Daarbij kan rekening worden gehouden met de lokale wensen van de gebruikers. Ook is het mogelijk om op landelijk niveau snel en flexibel op acute situaties/calamiteiten in te spelen. Als vanzelfsprekend bieden de cateraars een aanbod gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de gebruikers.

Ruud Baljé, voorzitter van de VOCC, zegt over de aanbesteding: “De VOCC is ontzettend trots op dit soort initiatieven van haar leden en moedigt dit ook aan. Op deze manier is maar weer eens gebleken dat het lidmaatschap van de VOCC een grote toegevoegde waarde kan hebben voor de middelgrote contractcateraars. Door zich te verenigen kunnen zij ‘groot’ worden, maar uniek blijven door hun lokale invloeden.

VOCC op social media

    LinkedIn Company Updates

  • 3 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Leden van de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) winnen opdracht voor calamiteitencatering Politie! Keuze valt op samenwerking, flexibiliteit en lokaal aanbod. Lees hieronder het gehele persbericht: https://lnkd.in/df37a2k

  • 10 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Onlangs lanceerde Paul Blokhuis, Staatssecretaris van VWS het Nationaal Preventieakkoord. M.b.t. het onderwerp gezonde voeding, geeft hij aan dat mensen verleid moeten worden een gezonde(re) keuze te maken, en dat dit niet in de sfeer van wetgeving ligt, anders dan bij roken en tabak. Op 8 maart jl. vond in het kader hiervan het event “NL Vitaal 2019, Samen voor een gezonder Nederland” plaats, om met diverse partijen over deze onderwerpen te discussiëren. Ook Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) was erbij. De VOCC merkt echter op dat de bij haar aangesloten leden (m.n. scholencateraars, allen mkb-bedrijven) aanlopen tegen de strenge eisen die het JOGG en het Voedingscentrum stellen. Lees hier hun ervaringen: https://lnkd.in/gEtFMDc De VOCC is benieuwd naar de reacties van andere leden/cateraars naar aanleiding van dit bericht over de problematiek omtrent implementatie van gezonde voeding op scholen (maar ook bij bedrijven). Hoe wordt e.e.a. door anderen ervaren? Zijn er gelijke zorgen over dit onderwerp? Kunnen we hier iets gezamenlijk aan doen? En zo ja, wat dan? Hoe verwerk je e.e.a. in (bestaande) overeenkomsten die je al hebt met scholen / universiteiten? Reageer hieronder of stuur een e-mail (bestuursburo@voccateraars.nl).

  • 24 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Ook het werk binnen de cateringwereld kan als zwaar beroep gekwalificeerd worden, maar wordt echter vaak nog onderschat. Gezien de discussie en de oproep van De Nederlandsche Bank van gisteren aan de Vakbonden, is dit onderwerp meer dan eens actueel! https://lnkd.in/gMzb8te

  • 1 Months, 7 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    De 2e editie van de Nationale Week zonder Vlees loopt alweer ten einde. Volgens de initiatiefneemster, Isabel Boerdam, zit vlees vastgeroest in ons eetpatroon, maar is makkelijk weg te laten. Echter, dit stuit op weerstand. "We krijgen veel reacties op sociale media en ook de vleesindustrie is niet blij. Maar we willen vlees niet volledig van het bord schrappen, we willen een betere balans." Natuurlijk heeft dit ook veel impact op het slagersvak. In Nieuwsuur werd een item gewijd aan hybride vlees; wellicht is dit een oplossing? Via social media lieten ook VOCC-leden zich uit over dit initiatief. Lees hieronder verder... https://lnkd.in/gA6uhc6

  • 1 Months, 14 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Tegenwoordig wordt er veel flexibeler omgegaan met eten en drinken. Steeds vaker wordt niet meer op de reguliere tijdstippen of (werk)plekken gegeten. Wat voor effect heeft dit op flexibele arbeid? Wat verstaan we hier nou onder en wat zijn de voors en tegens. Vooral met de opkomst van de platform economie, heeft Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) aan Henk Nurmohamed, werkzaam als payroller bij T&E Personeelsdiensten, gevraagd hier eens zijn persoonlijke kijk (zie link hieronder) op te geven vanuit zijn beroep als payrolldienstverlener... https://lnkd.in/giSwt8B

  • 1 Months, 21 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Dit jaar bestaat de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) alweer 5 jaar. Voorzitter Ruud Baljé vertelt: "Toen ik 5 jaar geleden betrokken raakte bij een initiatief van 3 ondernemers, om in samenwerking met elkaar het mkb anders en steviger te gaan profileren in de contract-cateringbranche, was ik direct enthousiast. Eindelijk de juiste aandacht voor medewerkers en opdrachtgevers! Nog steeds enthousiast kijk ik terug op wat we inmiddels, met momenteel 19 leden, hebben bereikt. We praten mee over wet- en regelgeving en kunnen zelfs her en der ons eigen stempel drukken. Leden werken veelvuldig samen, met daarbij het behoud van het eigen unieke ondernemerschap van elk lid voorop. De lijnen zijn kort en onze leden worden gefaciliteerd vanuit een energiek, deskundig en uniek Bestuursburo. Ik geloof er dan ook echt in, dat als je durft te delen, transparant bent, kwetsbaar en eerlijk, je ook kunt vermenigvuldigen. Ofwel: Alleen ga je (soms) sneller, maar samen kom je veel verder. Daarom zien wij ook het belang van een verdere groei van onze vereniging met nóg meer leden." Interesse in een VOCC-lidmaatschap? Bel of mail het Bestuursburo (e-mail: bestuursburo@voccateraars.nl, telefoon: 085 – 2 10 11 15). Wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen?

  • 2 Months Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Misset Horeca interviewde een aantal restaurantchefs die de overstap inmiddels waagden naar de cateringwereld. Waar deze stap vroeger op gefronste wenkbrauwen stuitte, is het tegenwoordig niet meer dan normaal. Het gaat tegenwoordig niet meer over de “kantine, waar je een broodje kaas eet”, maar over het “bedrijfsrestaurant met voor ieder wat wils”. Het draait ook in de cateringwereld om gastronomie. De chefs die elke dag achter de schermen bezig zijn met het voorbereiden van deze maaltijden leggen, net als in toprestaurants, hun hart en ziel in hun gerechten. In het interview wordt wel aangegeven dat daar waar in de restaurantwereld verschillende onafhankelijke bronnen zijn die de kwaliteit van restaurants en chefs meten (zoals ISO-waardering of een Green Key), deze ontbreken bij cateraars. Dit is nou net waar onze branchevereniging het VOCC-keurmerk zo belangrijk acht. Hiermee probeert de VOCC een onderscheidend vermogen en meer transparantie neer te leggen ten opzichte van de minder presterende branchegenoten. Het VOCC-keurmerk wordt steeds vaker gezien als een algemeen aanvaard en erkend keurmerk in de markt, hetgeen ook door overheden en private opdrachtgevers meegenomen wordt in de beoordeling. Lees hier het interview in Misset Horeca: https://lnkd.in/gv-AcVQ

  • 2 Months, 11 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    De cateringbranche is continu in ontwikkeling. Aan cateraars – maar ook aan andere dienstverleners – worden vandaag de dag zeer veel kwaliteitsnormen gesteld, zeker vanuit overheden en private opdrachtgevers. Ook de VOCC hecht er grote waarde aan om kwaliteitsstandaarden te hanteren voor het VOCC-lidmaatschap (zie ook https://lnkd.in/gaZ4Cn9). Daarom heeft de VOCC vorig jaar het VOCC-keurmerk in het leven geroepen. Leden en aspirant-leden van de VOCC dienen dit keurmerk – als verplicht onderdeel van het lidmaatschap – te behalen. De VOCC is van mening daarmee een onderscheidend vermogen, maar ook transparantie, te kunnen bieden. Op dit moment is het VOCC-keurmerk een algemeen aanvaard en erkend keurmerk in de markt, hetgeen ook door overheden en private opdrachtgevers meegenomen wordt in de beoordeling. Maar de markt is en blijft in beweging. Het VOCC-keurmerk beweegt daarom mee. Het VOCC-keurmerk is inmiddels een “vast” begrip in de markt geworden. Lees hier meer over hoe het VOCC-keurmerk in de markt staat en welke ontwikkelingen er momenteel zijn: https://lnkd.in/g3HzdJy Meer weten? Bel of mail ons (T: 085 – 2 10 11 15, E: bestuursburo@voccateraars.nl). Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) Keurmerk Nederland Houwers Groep B.V.

  • 2 Months, 28 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Vanmiddag was het bestuur van onze branchevereniging in gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis op het ministerie voor een eerste verkenning naar een actieve rol als mkb-cateraars in het #nationaalpreventieakkoord. VOCC zal haar betrokkenheid op meerdere (politieke) dossiers gaan oppakken. Lees hier meer over in onze nieuwsbrief die volgende week verschijnt.

  • 3 Months Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Enige tijd geleden publiceerden het NRC en de Volkskrant over de vraag of gezamenlijk lunchen tot betere werkprestaties zou leiden. Het lijkt wederom een hot issue, nu RTL Z hier vorige week ook een item aan besteedde. Presteren werknemers echt beter als zij gezamenlijk lunchen? Sowieso is al bewezen dat je in deze drukke tijden beter zo nu en dan pauze kunt nemen, ook al denk je zelf dat je vanwege die drukte daar geen tijd voor vrij kunt maken. En met pauze nemen, wordt dan ook echt bedoeld: een pauze waarbij je ook daadwerkelijk je werkplek verlaat. Dus niet achter je bureau gaan eten! (wat overigens alleen maar zorgt voor een vol gevoel en niet gaat over de kwaliteit van het eten. En wat dacht je van het broeinest aan bacteriën in je toetsenbord door de vallende kruimels…) Naast het feit dat je door het nemen van een lunchpauze op de achtergrond ook weer een beetje “oplaadt” voor een nieuwe klus, is een social talk met collega’s ook aan te bevelen. Niets blijkt zo effectief voor het “groepsgevoel” dan een gezamenlijke lunch. Lees verder via onderstaande link: https://lnkd.in/gn6Gk_2 Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC), dé branchevereniging voor mkb contract cateraars (tel: 085 – 2 10 11 15 of mail: bestuursburo@voccateraars.nl).

  • 3 Months, 6 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Gisteren is in de rechtszaak tussen FNV en online-platform Deliveroo vonnis gewezen. Hierbij speelde de vraag of de cao voor beroepsgoederenvervoer voor Deliveroo van toepassing was. De rechter heeft inmiddels bepaald dat de cao beroepsgoederenvervoer WEL van toepassing is, omdat de rechter van mening is dat het niet uitmaakt welk product wordt vervoerd, zo lang het over de weg gaat. Daarnaast heeft de rechter bepaald dat hij geen uitspraak doet over het bestaan van de arbeidsovereenkomsten tussen de bezorgers en Deliveroo, maar heeft direct de deur geopend voor de ZZP'ers om bij Deliveroo een arbeidsovereenkomst te eisen. Wij mogen aannemen dat het FNV deze kans niet voorbij zal laten gaan. In het NOS-journaal gisteren heeft het FNV al aangegeven nu ook rechtszaken tegen andere partijen te starten, zoals Helpling in de schoonmaak. Je kunt je afvragen of er nog andere platforms zoals Temper in de gevarenzone komen. Dat is afwachten hoe vakbonden met dit vonnis omgaan. Van de andere kant, moeten bedrijven ook goed nadenken over het werken met ZZP'ers en welke risico's daarbij gelopen worden. Laat je dan ook goed informeren!

  • 3 Months, 7 Days Agoview on linkedin

    Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC)

    Hierbij een korte vooruitblik wat 2019 de cateringwereld brengt en in het kort ook even een paar punten waar Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) zich in 2019 mee bezig zal houden. Daarnaast zullen wij in 2019 ons ledenbestand verder willen uitbreiden. Wij zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe leden. Ben je eigenaar of werk jij bij een organisatie die eten en drinken verzorgt op de verblijfplaats van gebruikers, zoals een bedrijfscateraar, scholencateraar, zorgcateraar etc. Is er interesse om jouw organisatie aan te sluiten bij een branchevereniging die zich richt op mkb'ers op dit gebied? Dan zit je bij ons goed! Neem voor meer informatie over ons lidmaatschap eens contact op met het VOCC-bestuursburo (mail: bestuursburo@voccateraars.nl of bel: 085 - 2 10 11 15) Want hoe groter we worden, hoe meer we kunnen bereiken voor het mkb! https://lnkd.in/gzyJVF7

Leden van de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) winnen opdracht voor calamiteitencatering Politie! Keuze valt op samenwerking,..

30 vind ik leuks, 14 reacties3 dagen geleden

Op 8 maart jl. vond het event “NL Vitaal 2019, Samen voor een gezonder Nederland” plaats. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS, die onlangs..

4 vind ik leuks, 1 reacties1 week geleden

’Zwaar beroep kan toch eerder met pensioen’

Ook het werk binnen de cateringwereld kan als zwaar beroep gekwalificeerd worden, maar wordt echter vaak nog onderschat. Gezien de discussie..

3 vind ik leuks, 0 reacties3 weken geleden

The Colour Kitchen verspilde 33 procent minder voedsel in 2018 - Wastewatchers

Eind 2017 sprak Thomas Luttikhold van Wastewatchers tijdens de VOCC-trenddag onze leden toe over het terugdringen van voedselverspilling en de..

10 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

SAVE THE DATE: donderdag 16 mei 2019 Op donderdag 16 mei 2019 vindt de Algemene Ledenvergadering van VOCCateraars plaats! Dit zal een bijzondere..

3 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden