Over de VOCC

VOCC: De plek waar passie voor eten, drinken en ondernemerschap samenkomen. Een passie die alle aangesloten cateraars delen en die een vruchtbare grond biedt voor groei, creativiteit en succes in de cateringbranche.

Cateringmedewerker geeft gast koffie

De missie van de VOCC

Die is helder: ze vertegenwoordigen de collectieve belangen van middelgrote cateraars. Samenwerking, kennisdeling, onderzoek en innovatie staan centraal in hun projecten. Ze streven naar het bundelen van belangen op het gebied van inkoop, personeel, productontwikkeling en vernieuwing om voordelen te behalen. Deze projecten worden afgestemd op de behoeften van hun leden en de veranderingen binnen de cateringbranche. De VOCC omarmt tijdens alles wat ze doen actief de Code Verantwoordelijk Marktgedrag als onderdeel van hun missie. Deze code staat voor eerlijke concurrentie en benadrukt de gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel hun leden als hun opdrachtgevers om een eerlijke en evenwichtige markt te bevorderen.

Chefs aan het werk in de keuken van het bedrijfsrestaurantVers belegde broodjesBarista aan het werk

Code verantwoord marktgedrag

De VOCC omarmt actief de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Deze code staat voor eerlijke concurrentie en benadrukt dat zowel hun leden als hun opdrachtgevers verantwoordelijk zijn voor een evenwichtige markt.

VOCC-projecten: samen sterker en succesvoller

Sinds de oprichting heeft de VOCC verschillende boeiende projecten geïnitieerd en uitgevoerd ten behoeve van haar leden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Onderhandelingen en overleg over de Catering CAO
  • Samenwerking tussen hun leden
  • Gezamenlijke deelname aan grootschalige Europese aanbestedingen
  • Inspirerende trend- en tourdagen in samenwerking met hun partners
  • De ontwikkeling van een loyaliteitsprogramma voor medewerkers van VOCC-leden

VOCC-projecten: samen sterker en succesvoller

De voordelen van een VOCC-lidmaatschap

Samen met hun partners heeft de VOCC een uitgebreide reeks voordelen samengesteld, speciaal voor degenen die zich aansluiten bij de VOCC.  Neem snel een kijkje op de ledenvoordelenpagina en ontdek de verrassingen die op je wachten!

Droom jij van een baan in de catering?

Bij cateraars aangesloten bij de VOCC vind je tal van mogelijkheden. Ze bieden niet alleen boeiende banen in de cateringbranche, maar ook kansen voor groei en ontwikkeling. Of je nu je eerste stappen zet in de cateringwereld of al jarenlange ervaring hebt, bij deze cateraars krijg je de kans om je passie voor eten en gastvrijheid verder te ontwikkelen.

Droom jij van een baan in de catering?

Het VOCC-Keurmerk

Het VOCC-keurmerk is in het leven geroepen als antwoord op de voortdurende veranderingen binnen de cateringbranche en de toenemende eisen die zowel overheidsinstanties als grote bedrijven stellen aan dienstverleners. De VOCC hecht er veel waarde aan dat haar leden hieraan voldoen. Daarom is het verplicht voor alle VOCC leden om het keurmerk te behalen. Tijdens de Horecava-beurs in 2018 werden de allereerste VOCC-keurmerkcertificaten met trots uitgereikt, een mijlpaal waar de VOCC met trots op terugkijkt.

De inspecties voor het keurmerk worden zorgvuldig uitgevoerd door de Houwers Groep, aan de hand van een vragenlijst. Cateraars die het VOCC keurmerk behalen, worden opgenomen in het Keurmerk Register

Daarnaast heeft de VOCC een speciale keurmerkcommissie in het leven geroepen. Deze commissie bestaat uit een onafhankelijke voorzitter, een vertegenwoordiger van de VOCC-leden, de inspecteur zelf en krijgt ondersteuning van het VOCC-bestuursburo. De keurmerkcommissie houdt zich strikt aan het keurmerkcommissie reglement, wat een gestructureerde en transparante beoordeling garandeert.

In het geval van eventuele klachten heeft de VOCC een efficiënt klachtenprotocol opgesteld, dat is opgenomen in het reglement van de klachtencommissie. Alle klachten kunnen eenvoudig worden gemeld bij het VOCC-bestuursburo, dat ervoor zorgt dat ze snel en adequaat worden behandeld door de klachtencommissie. 

Benieuwd naar de stappen om het VOCC-keurmerk te verkrijgen? Volg dan het stroomschema met alle benodigde procedures. En als er ooit een geschil ontstaat, is er altijd de mogelijkheid om de bezwaarprocedure te volgen. De VOCC streeft naar transparantie en kwaliteit, zodat zij samen met haar leden de hoogste normen in de cateringbranche kan handhaven.

Flessen met verse sappen

Het bestuur van de VOCC

Het bestuur van de VOCC wordt gevormd door een enthousiaste groep mensen die zich vol passie inzetten voor de vereniging. Het bestuur neemt de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de organisatie en streeft ernaar om de missie en visie van de VOCC te realiseren. Elk bestuurslid brengt unieke vaardigheden en expertise mee, wat resulteert in een diverse en dynamische samenstelling.
Marcel de Boer

Marcel de Boer – Bestuurslid
Directeur contractcatering bij Beijk Catering Services B.V.

 

Portefeuille: VOCC-keurmerk, hygiëneprotocol en partners/ sponsoren

Rijnie Trip

Rijnie Trip – Penningmeester
Algemeen Directeur van Van Lier Catering

 

 

Portefeuille: financiën

 

John van de Bunt

John van de Bunt – Bestuurslid
Eigenaar John van de Bunt BV

 

Portefeuille: Marketing & PR en personeel

 

Roy Odekerken

Roy Odekerken – Secretaris
jurist en MfN-registermediator

 

Portefeuille: juridische zaken, cao en beleid

Bestuurburo

Het bestuursburo is het eerste aanspreekpunt voor leden, partners en geïnteresseerden van de vereniging.

 

T. 085 – 2 10 11 15
E. bestuursburo@voccateraars.nl

Ook lid worden van de VOCC?