Het VOCC-bestuur in beweging
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Het bestuur van de VOCC is volop in beweging. De VOCC bestaat dit jaar vijf jaar en voor drie bestuursleden, te weten: Peter van Ee, Roy Heetkamp en Roy Odekerken, zat hun bestuurlijke periode erop per 1 januari 2020. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 31 oktober jl. zijn, naast het feit dat Roy Odekerken herkozen werd als bestuurslid, twee nieuwe bestuursleden door de VOCC-leden benoemd. Deze twee nieuwe bestuursleden stellen zich graag even kort aan je voor:

Even voorstellen: Marcel de Boer

Marcel is geboren op 16 juni 1973 te Delfzijl en vanaf zijn jonge jeugd “besmet” met de Horeca. Zijn ouders exploiteerden restaurant De Koperen Pan in Groningen en als jongetje van 10 jaar stond Marcel met enige regelmaat te helpen in de keuken (sla wassen etc.) en uiteraard in de spoelkeuken. Na zijn horeca-opleidingen heeft Marcel in verschillende horecabedrijven gewerkt, van hotels tot cafés tot een Michelinster-restaurant.

In 2000 is Marcel in contact gekomen met de catering en gestart als partymanager bij Beijk Catering Service en intern heeft hij de wisseling gemaakt naar de contractcatering. In 2005 was er de overname van Beijk door familie Van der Velde en is Marcel als bedrijfsleider catering verder gegroeid. Sinds een jaar is hij directeur van de afdeling contractcatering.

Wat heeft Marcel bewogen om zich aan te sluiten bij de VOCC?

Marcel is daar duidelijk in: “Dat was toch vooral Rijnie Trip van Van Lier Bedrijfscatering! Zij heeft mij letterlijk enthousiast gemaakt om mij aan te sluiten met Beijk Catering Service bij de VOCC. Het is toch het samen sterker staan, samen meer aankunnen, kennis delen, maar ook elkaar “gebruiken” op de nodige momenten. Een goed voorbeeld is de samenwerking bij de aanbesteding Politie Nederland; de gehele klus te groot voor ons alleen, maar met de groep zeer geschikt. Wij zeggen ook altijd binnen Beijk: Als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen!

Waarom treedt Marcel toe tot het bestuur?

De belangrijkste reden, vindt Marcel, is dat hij zeker weet dat de VOCC aan het begin staat van iets heel groots op bijvoorbeeld het gebied van cao, milieu, gezondheid, duurzaamheid, regionaal beleid etc. en daar met de VOCC en haar leden grote slagen denkt te kunnen maken. Dat Marcel daar deel van uit mag gaan maken, maakt hem trots! Daarnaast is de ervaring dat wat hij hier uit gaat halen van onschatbare waarde is, en waar zowel de VOCC, maar ook Beijk Catering Service en hij zelf in de toekomst zeker profijt van gaan hebben.

Even voorstellen: Jan van der Meij

Een korte introductie voor degenen die Jan nog niet kennen. Jan is Smaak Bedrijfscatering begonnen in 2012 en samen met zijn compagnon Hans Namink probeert hij hun locaties te voorzien van al hun wensen. Naast zijn werk, heeft Jan een gezin en is hij de trotse vader van twee zoontjes. Jan houdt van lekker eten en drinken (uiteraard) en sport hij graag. Maar…, zo geeft hij toe, hij kijkt het nog liever!

Wat heeft Jan bewogen om zich aan te sluiten bij de VOCC en waarom treedt hij toe tot het bestuur?

In 2016 heeft Smaak Bedrijfscatering zich aangesloten bij de VOCC, puur vanuit de gedachte die ook onze voorzitter altijd roept: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”. Samen met betrokken ondernemers uit onze branche de mogelijkheden verkennen is enorm waardevol gebleken voor hun organisatie. Jan legt uit: “Zo ben ik enorm trots op de SPV (special purpose vehicle), waarmee we een eerste stap hebben gezet naar meer successen. Dit was voor mij ook reden om naast het VOCC-lidmaatschap te hebben, ook nog eens toe te treden tot het VOCC-bestuur, om mij nog meer in te zetten voor deze club.

Tijdens de bestuursvergadering van donderdag 12 december jl., waar zowel de “oude” alsook deze twee nieuwe bestuursleden bij aanwezig waren, zijn de verschillende taken en portefeuilles verdeeld onder de bestuursleden. Per 1 januari 2020 zullen deze taken en portefeuilles verder vormgegeven en uitgewerkt worden.