Landelijke steunactie #SAMENLUNCHEN voor cateraars
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

De cateringbranche heeft het, vanwege de coronamaatregelen, erg moeilijk. Het FSIN meldt dat er in 2020 een krimp van 973 miljoen euro verwacht wordt, vanwege de vele sluitingen van cateringlocaties. Ook al zijn de maatregelen alweer enige tijd versoepeld, het is in de cateringbranche nog lang niet bij het oude. Tevens merken cateraars die wel alweer open zijn, dat er minder gasten komen. Daarnaast raken mensen zich er steeds meer van doordrongen dat het sociale aspect gemist wordt bij veel thuiswerken. Hoewel videocalls reuze efficiënt zijn, is de gezelligheid ver te zoeken.

Daarom heeft, op initiatief van Unilever Food Solutions, een aantal producenten en leveranciers de handen ineen geslagen en zal na de zomervakantie de landelijke campagne #SAMENLUNCHEN van start gaan om gasten weer naar het cateringrestaurant te trekken. Hierbij worden consumenten gestimuleerd om – op veilige afstand – weer samen te gaan lunchen, een lunch af te halen bij hun cateraar op het werk of op school. Hieraan zal een tiental cateraars, waaronder acht VOCC-leden, deelnemen, waarbij meer dan 1.000 locaties bediend zullen worden!

Bron: Food Inspiration