Leden VOCC winnen opdracht voor calamiteitencatering Politie
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Keuze valt op samenwerking, flexibiliteit en lokaal aanbod

Een aantal contractcateraars, aangesloten bij de branchevereniging Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC), heeft een uitvraag van de Politie voor calamiteiten- en evenementencatering gewonnen. De contractcateraars, waaronder Beijk Catering Service, Cater Concept, Leo op het werk!, Van Lier Bedrijfscatering en Smaak Bedrijfscatering, met Meinders Catering als onderaannemer, krijgen deze percelen onder hun hoede voor een termijn van 4 tot 6 jaar. De samenwerking tussen dit gelegenheidsvennootschap, ook wel SPV genoemd, biedt de Politie bijzonder veel flexibiliteit en variatie, zoals de mogelijkheid om het aanbod af te kunnen stellen op de lokale wensen en de mogelijkheid om snel op te schalen indien nodig.

De kracht van de samenwerking tussen de VOCC-ondernemers is dat zij een uniek en flexibel aanbod kunnen bieden aan de klanten. Door de geografische spreiding van de ondernemers is het mogelijk om snel in iedere regio een maaltijd te verzorgen. Daarbij kan rekening worden gehouden met de lokale wensen van de gebruikers. Ook is het mogelijk om op landelijk niveau snel en flexibel op acute situaties/calamiteiten in te spelen. Als vanzelfsprekend bieden de cateraars een aanbod gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de gebruikers.

Ruud Baljé, voorzitter van de VOCC, zegt over de aanbesteding: “De VOCC is ontzettend trots op dit soort initiatieven van haar leden en moedigt dit ook aan. Op deze manier is maar weer eens gebleken dat het lidmaatschap van de VOCC een grote toegevoegde waarde kan hebben voor de middelgrote contractcateraars. Door zich te verenigen kunnen zij ‘groot’ worden, maar uniek blijven door hun lokale invloeden.