Nationale Week zonder Vlees
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

De 2e editie van de Nationale Week zonder Vlees loopt inmiddels alweer ten einde. Volgens de initiatiefneemster, Isabel Boerdam, zit vlees vastgeroest in ons eetpatroon, maar is makkelijk weg te laten. Echter, dit stuit op weerstand. “We krijgen veel reacties op sociale media en ook de vleesindustrie is niet blij. Maar we willen vlees niet volledig van het bord schrappen, we willen een betere balans.” Natuurlijk heeft dit ook veel impact op het slagersvak. In NOS Nieuwsuur werd een item gewijd aan hybride vlees; wellicht is dit een oplossing?

VOCC-leden steunen dit initiatief!

Via social media lieten ook diverse VOCC-leden zich uit over dit initiatief. Zo lanceerde Vital4Skool eind februari al de ve-GO burger, de vegetarische burger bedacht door de leerlingen van het St. Michael College in Zaandam, waar Vital4Skool de catering verzorgt (klik HIER voor het bericht).

Van Lier Bedrijfscatering tipte de vleesloze gerechten populair te laten zijn als je ze maar in de bekende presentatievormen aanbiedt (klik HIER voor het bericht).

Ook Cater Concept besteedde deze week extra aandacht aan hun lekkere vegetarische assortiment (klik HIER voor het bericht).

Smaak Bedrijfscatering stipt aan dat dit initiatief natuurlijk nog verder gaat na die ene Week zonder Vlees (klik HIER voor het bericht). Het is natuurlijk een kwestie van deze verandering in het eetpatroon volhouden…