Onderhandelings- resultaat bereikt voor cao catering met ruimte voor hospitality
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Vakbonden CNV Vakmensen, FNV Catering en De Unie en werkgeversorganisaties VENECA en VOCC hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een cao voor de catering met ruimte voor hospitality voor de komende twee jaar, ingaande 1 april 2022. In deze nieuwe en sectorbrede cao blijven de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden voor de huidige medewerkers behouden en wordt de sector aantrekkelijker gemaakt voor nieuwe en jonge medewerkers. Daarnaast stijgen de lonen per 1 april 2022 met 3,4% en per 1 januari 2023 met 2%.

Tijdens het congres ‘Van catering naar hospitality: samen verder’ in de Jaarbeurs op maandag 11 april 2022, hebben partijen het resultaat toegelicht aan medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers in de sector. Partijen leggen het onderhandelingsresultaat met een positief advies voor aan hun leden die tot 1 mei a.s. kunnen reageren.

Lees HIER het gehele persbericht.

Secretaris Roy Odekerken over dit resultaat: “Draagvlak aan werkgeverszijde is gegroeid, Ik doe dan graag de oproep aan alle bedrijven die hospitality hoog in het vaandel hebben zich aan te sluiten. Nu is het immers tijd om samen te werken aan een verder te bouwen gezonde branche!