VOCC- en SIEV!-leden weten elkaar te vinden!
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Zoals bekend, is door MKB branchevereniging SIEV! (Schoonmaken is een Vak) en MKB branchevereniging VOCC (Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars) de intentie uitgesproken om met elkaar een samenwerking op te zetten waarbij ervaringen en kennis uit gewisseld worden en de ondernemers van beide verenigingen met elkaar in contact worden gebracht. De zomerperiode zal gebruikt worden om de samenwerking verder uit te werken.

Het is bijzonder om te zien dat ook de leden van de beide vereniging elkaar al weten te vinden en van elkaars kennis, netwerk en diensten gebruik maken. Onlangs benaderde VOCC-lid Smaak Bedrijfscatering via OBSD, het bedrijf dat de bestuursburo’s van beide brancheverenigingen voert, enkele leden van SIEV! voor een samenwerking. Aan SIEV!-leden Brom Schoonmaakbedrijf, De Kroon Facilitaire Diensten, DCN Groep, All Clean Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten, Fix-it Schoonmaakbedrijf en Van der Aart Schoonmaakbedrijf is gevraagd of zij openstonden voor een samenwerking. Smaak Bedrijfscatering was namelijk op zoek naar een partner die bij een van hun opdrachtgevers een dieptereiniging kon uitvoeren. Het bestuursburo zette voor het VOCC-lid deze vraag uit bij deze leden van SIEV!, waarna enkele van deze SIEV!-leden in contact getreden zijn met Smaak Bedrijfscatering. Deze samenwerking tussen leden van de VOCC en van SIEV! is een mooi voorbeeld voor andere leden van de beide verenigingen en laat zien dat de uitgesproken intentie voor een nadere samenwerking ook door leden wordt ondersteund.

Beide voorzitters van de brancheverenigingen, Ruud Baljé (VOCC) en Maurice Rutgrink (SIEV!), hierover: “Het is mooi om te zien dat niet alleen de besturen maar de leden van beide verenigingen elkaar al weten te vinden en van elkaars kennis en kunde gebruik maken. Ons motto luidt: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Dat geldt binnen onze verenigingen, maar zeker ook in de samenwerking met onze partners en zusterverenigingen!”