WE CANTEEN opent proeftuin in monumentaal Heempark
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Kantorencomplex Heempark stond jarenlang bekend als het reclamebolwerk in Amstelveen. Inmiddels waait hier een nieuwe wind. Succesformule WE CANTEEN, onderdeel van D&B The Facility Group, opende hier vorige week, in het volledig gerenoveerde rijksmonument, haar proeftuin. Samen met lokale ondernemers is een uit België aangetrokken chef-kok verantwoordelijk voor fooddesign en -innovatie.

Het kantoor van WE CANTEEN en moederorganisatie D&B The Facility Group is gesitueerd midden in een schitterend park op slechts 3,5 kilometer ten zuiden van de Amsterdamse Zuidas. Wanneer je vanaf de doorgaande weg de oprijlaan inslaat, dan passeer je eerst een portiershuisje en een bruggetje over het omliggende water voordat je het park inrijdt. Daar staat een gebouw dat je met open armen lijkt te ontvangen. Gebouwd in 1958 naar het ontwerp van de Amerikaanse architect en meubelmaker Marcel Breuer (1902–1981), tevens bekend van het Unesco hoofdkantoor in Parijs en de wereldberoemde Wassily-stoel.

Het is op deze plek waar WE CANTEEN onlangs besloot om haar proeftuin te openen. De 31 jarige chef-kok Kenny Vanherpe, afkomstig uit België, zwaait hier de scepter. Hij komt uit België en verbleef twee jaar in Thailand, alwaar hij diverse horecazaken hielp opzetten. Dankzij zijn verblijf in Azië is hij zeer bekend met het concept food court. In België werkte hij bij diverse gerenommeerde huizen, waaronder sterrenetablissement Centpourcent. Kenny is verantwoordelijk voor het food design binnen WE CANTEEN en werkt daarin nauw samen met de ruim 300 lokale ondernemers die WE CANTEEN rijk is.

De WE CANTEEN proeftuin is een plek waar potentiële ondernemers worden gekeurd door hun gerechten en service te onderwerpen aan een WE CANTEEN testpanel, het is een plek waar nieuwe producten worden getest en nieuwe gerechten worden ontwikkeld. Ben je benieuwd naar de WE CANTEEN proeftuin, heb je het concept nog nooit eens écht op locatie ervaren of heb je gewoon zin in heerlijk en gezond eten en drinken, kom dan gerust eens langs in de WE CANTEEN proeftuin! Neem even contact op met WE CANTEEN via mailto:info@wecanteen.nl zodat een van de WE CANTEEN medewerkers je gastvrij kan ontvangen.