Geslaagde Algemene Ledenvergadering
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Wat een hoge opkomst en een goede sfeer bij de Algemene Ledenvergadering van 31 oktober 2019, op locatie Ecolab te Oegstgeest!

Na ontvangst met een lekker bakje koffie zijn we van start gegaan met vice-voorzitter Peter van Ee als dagvoorzitter. Eén van de agendapunten was de begroting van 2020, gepresenteerd door penningmeester Rijnie Trip, welke unaniem geaccepteerd werd door alle leden. Roy Odekerken nam het woord over het CAO. Er is inmiddels een onderhandelingsresultaat bereikt, maar het wachten is nu op de definitieve teksten daarvan. Bij de volgende CAO-onderhandelingen zal VOCC in ieder geval ook aan tafel zitten.
Per 1 januari 2020 komen er 3 bestuursposten vacant bij de VOCC. Men kon zich al aanmelden voor deze vacatures. Er heeft tijdens de vergadering een stemming plaatsgevonden wie deze functies gaan vervullen. Hierover zullen wij binnenkort meer publiceren. Hou onze website en social media in de gaten!
Verder heeft de VOCC-keurmerkcommissie zich gebogen over het uitbreiden van het VOCC-keurmerk met de nieuwe hygiëneprotocollen die per 1 januari 2020 zullen gaan gelden en hebben hun bevindingen gepresenteerd aan de leden.

Het bestuursburo nam de leden mee in het vernieuwde ledenplatform en presenteerde, mede vanwege het 5-jarig bestaan van VOCC, een nieuwe logo. De leden waren hier enthousiast over en stemden voor. We zullen de komende dagen het nieuwe logo doorvoeren in onze uitingen en hierover nog nader publiceren.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor een break in de vorm van een heerlijke lunch, verzorgd door gastbedrijf Ecolab.

Na deze lunch gaf Koen Ammerlaan van Ecolab een presentatie over hun mooie bedrijf. Wereldwijd kiezen klanten in foodservice, voedselverwerking, horeca, gezondheidszorg, industrie en de olie- en gasmarkten voor de producten en diensten van Ecolab om hun omgeving schoon en veilig te houden, efficiënt te werken en duurzaamheidsdoelstelling te behalen.

Vervolgens gaf Jan Willem Grievink van het FSIN een mooi relaas over de Markt en Marktontwikkelingen. Naar verwachting zal de “Generatie Z” de wereld van food op grote wijze beïnvloeden, nu deze generatie volledig buitenshuis “leeft”. Een belangrijke ontwikkeling waar cateraars, zoals de VOCC-leden, rekening mee dienen te houden!

Toos Houwers van de Houwers Groep nam de leden mee – middels een interactieve vragenlijst – in de wereld van voedselveiligheid.

Als laatste waren de NVWA-sprekers Tamara Schaefer en Glynis Verrips aan de beurt om de leden te vertellen over hun manier van inspecteren en toezicht houden op de voedselveiligheid en hoe er gewerkt wordt volgens kwaliteitssystemen.

Alle sprekers werden na afloop hartelijk bedankt voor hun interessante bijdragen en kregen als dank een attentie mee!

Tot slot was er een – alcoholvrije – borrel voor degenen die nog even wilden napraten. We kunnen wel spreken van een geslaagde dag.