Terugblik Algemene Ledenvergadering VOCC
Voedselveiligheid en HACCP: Schone keuken

Afgelopen donderdag, 16 mei 2019, vond de eerste Algemene Ledenvergadering van de VOCC van 2019 plaats. Op initiatief van VOCC-lid Rootz Kitchen (Ron Hoekstra) was de VOCC uitgenodigd haar ALV te komen houden bij VHC Jongens te Oostzaan.

Na ontvangst met koffie, thee en versgebakken croissantjes werd de ALV gestart met een introductie en welkomstwoord door Maurice Baltus, sales manager bij VHC Jongens.

Besproken punten tijdens Algemene Ledenvergadering

Vervolgens werd er – onder het genot van een heerlijke taart – stilgestaan bij het 5-jarig bestaan van de VOCC en alles wat de vereniging en haar leden in die tijd bereikt hebben. Zo zijn er – mede door het zeer succesvolle samenwerkingsverband van de 6 VOCC-leden in een SPV (zie onze post van 19 april jl.) ten behoeve van de aanbesteding calamiteitencatering Politie – diverse andere samenwerkingsverbanden ontstaan. Mede in het kader van samenwerking, zal verder onderzocht gaan worden of de VOCC en haar leden een stand op de Beurs Facilitair 2020 zullen gaan bemannen. Onder het genot van het stuk taart werd het officiële gedeelte van de ALV doorlopen. Stilgestaan werd bij de financiële huishouding van de vereniging, een benodigde statutenwijziging, de jaarrekening en werd er door de voorzitter van de VOCC-keurmerkcommissie, Louis Timmermans, een aantal recent behaalde VOCC-keurmerken uitgereikt. Voorzitter Ruud Baljé hield een betoog over het verder uitbouwen van het VOCC-keurmerk, eventueel in combinatie met een hygiëneprotocol, gezien de aankomende wijzigingen in wetgeving rondom de hygiënecode. Mirjam Odekerken van het bestuursburo deed verslag van een nieuw in te richten ledenplatform, dat binnenkort online zal gaan. Roy Odekerken liet de leden een tool zien voor het opmaken van standaard-documenten die zijn bedrijf facily LAW beschikbaar stelt aan VOCC-leden die een “service-pakket” afnemen bij facily LAW. VOCC-leden die geen service-pakket bij hem afnemen, kunnen hier tegen een gereduceerd tarief gebruik van maken.

Deelname aan onderhandelingen cao contract catering

Na een heerlijke lunch, verzorgd door VHC Jongens, nam secretaris Roy Odekerken het woord om de VOCC-leden mee te nemen in de cao-problematiek die momenteel speelt rondom de cao contract catering. De leden gaven aan zeer verheugd te zijn dat de VOCC inmiddels een plek aan de onderhandelingstafel heeft weten te bemachtigen, om de belangen van het mkb in de contract catering te kunnen vertegenwoordigen!

Workshop

De dag werd afgesloten met een workshop sushi maken in de keukens van VHC Jongens, waar de VOCC-leden hun creativiteit de vrije loop konden laten gaan en waar de mooiste zelfgemaakte sushi’s, onder het genot van een drankje, genuttigd konden worden.

Al met al weer een succesvolle dag met een hoge opkomst.

Notulen worden binnenkort uitgewerkt en gepubliceerd op het VOCC-ledenplatform.